Over ons

Wij zijn bevlogen coaches die denken in mogelijkheden en oplossingen.
Brassamen_BW_Cropped

Astrid van der Hoogen

Hoi, ik ben Astrid. Na mijn studie SPH had ik nog geen idee welke richting ik op wilde binnen de hulpverlening. Wat mij daarin toen richting heeft gegeven was een tijd te werken als uitzendkracht. Dit bracht mij uiteindelijk een carrière in de GGZ, als casemanager in de wijk. Ik heb het altijd belangrijk gevonden vooral te blijven kijken naar de mogelijkheden van de persoon voor me, mensen te ondersteunen in het weer actief worden…

Vanuit deze gedachte was het voor mij een logische stap om daarna als IPS jobcoach te gaan werken. Wat mij in dit werk juist zo aanspreekt, is oa kijken naar de mogelijkheden, matches maken… nou ja, de hele methodiek eigenlijk!

Dit werk geeft mij elke dag een succes, hoe groot of klein ook. Dat maakt dat ik elke dag zeg; ‘dit is het leukste werk dat er is.’

Brigitte Lange

Begonnen als verpleegkundige in de GGZ, jarenlang op m’n fiets door Amsterdam en Haarlem, heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar trajectbegeleiding en IPS- jobcoaching vanuit de GGZ. Hetzelfde werkveld, maar met een totaal andere blik. En die andere blik, bleek heel goed te passen bij mij als persoon. Het is een dynamisch proces: Kijken naar wat wel kan, samen met de cliënt onderzoeken welke werkplek passend zou kunnen zijn, of passend gemaakt zou kunnen worden. Tot verrassende matches komen…

Behandelaren mee krijgen in de uitgangspunten van “Werk als medicijn”. Werkgevers enthousiast maken om op een andere manier naar hun potentiële personeel te kijken. En het allerbelangrijkst: dat een cliënt bemerkt dat het zelfvertrouwen groeit. En dat diegene dan ook weer andere stappen durft te nemen. Op andere levensgebieden. Dat is het mooist aan mijn werk; ik vind het echt iedere dag weer dikke pret.  En zo is mijn werk, eigenlijk per ongeluk, mijn hobby geworden!

52

Working Spaces

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

269

Employees

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

89

Programs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

102

Healthier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

IPS

Astrid en Brigitte vonden elkaar in hun enthousiasme over IPS, toen zij beiden werkzaam waren in de GGZ als IPS-jobcoach. IPS staat voor Individuele Plaatsing en Steun, en dit is een re-integratie methodiek die uit Amerika komt. Hierbij worden mensen met een psychische kwetsbaarheid vanuit de specialistische GGZ, dus in nauw contact met de behandelaren, begeleid naar betaald werk. Met als belangrijk uitgangspunt: “First place, then train”.

 

IPS is als traject voorbehouden aan die GGZ-organisaties, die ervoor gekozen hebben deze trajecten te willen uitvoeren. Voor die organisaties kunnen wij de trajecten uitvoeren. Echter, de overige trajecten die wij aanbieden, kunnen we alleen maar uitvoeren met de IPS-blik waardoor wij gevormd zijn. Dat wil zeggen dat wij juist mensen begeleiden met een psychische kwetsbaarheid, daar ligt onze ervaring.

 

Kijk ook eens op: www.sterkdoorwerk.nl

De bedoeling van

BuroBras

Je dag een zinvolle invulling geven
Je mentaal weer fit voelen
Trots zijn
Regie krijgen over eigen energie


Mensen met psychische klachten ondersteunen bij het (her-)vinden van vitaliteit en veerkracht, dat is wat BuroBras doet!